DPS Rožaje

DPS Rožaje

"CG je demokratska država i njeni zakoni obezbjeđuju poštovanje ljudskih prava i sloboda u svakom pogledu"

Juče je u Rožajama održana sjednica OO DPS-a u proširenom sastavu na kojoj je analiziran Izvještaj o radu u prethodnoj godini i aktuelna politička situacija u Rožajama i Crnoj Gori.

"Takođe, članovi Opštinskog odbora u proširenom sastavu su upoznati sa dokumentima usvojenim na nedavno održanom VIII Kongresu partije. Analizirajući rad Opštinskog odbora u prethodnoj godini izraženo je zadovoljstvo jedinstvom DPS-a i uspješno sprovedenim aktivnostima u pripremi VIII kongresa. Potvrđeno je da je partijska infrastruktura funkcionisala u punom kapacitetu, a da su programski ciljevi naše partije zavrijedili pažnju većeg broja građana što su potvrdili potpisivanjem pristupnica za članstvo u Demokratskoj partiji socijalista", navodi se u saopštenju OO DPS Rožaje.

Na sjednici je istaknuto da je Crna Gora demokratska država i da njeni zakoni obezbjeđuju poštovanje ljudskih prava i sloboda u svakom pogledu. Kao takvi, zakoni su dobra osnova za razvoj modernog demokratskog društva što je prepoznato sa važnih evropskih adresa.

U tom kontekstu, podržani su napori Vlade Crne Gore u nastojanjima očuvanja ustavno-pravnog poretka, mira i stabilnosti u državi.

Naglašeno je da evropska i građanska Crna Gora nemaju alternativu, a da je Rožaje primjer multietničkog i multikonfesionalnog sklada i da se te vrijednosti moraju sačuvati od nasrtaja bilo kojeg nacionalizma.

"Na sjednici su pozdravljeni napori Vlade da kroz brojna infrastrukturna ulaganja u Rožajama stvori ekonomski i kulturni ambijent koji će omogućiti kvalitetan život i rad građanima ove opštine", zaključuje se iz OO DPS Rožaje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.