SD odgovorio Konjeviću: Htjeli ste da gradite Crnu Goru sa onima koji danas pale Skupštinu
Socijaldemokrate

Pozivaju ih da se vrate na pravi put

SD odgovorio Konjeviću: Htjeli ste da gradite Crnu Goru sa onima koji danas pale Skupštinu

Socijaldemokrate Crne Gore ocjenile su da je današnja izjava potpredsjednika SDP-a Raška Konjevića u kojoj tvrdi da ne postoji šansa ujedinjenja opozicije, potvrda o promašenosti politike koju ova partija vodi od 2016. godine.

"I javnost se, isto kao i Konjević, pita šta partija navodne građanske i evropske integracije, kako sebi u SDP-u i dalje laskaju, radi u čvrstom koalicionom zagrljaju sa Demokratskim frontom u nekoliko crnogorskih gradova", navodi se u saopštenju SD-a.

U Socijaldemokratama se pitaju da li "šačici" malobrojnih funkcionera SDP-a na lokalnom nivou u Herceg Novom i Budvi smeta ono što zasmeta Konjeviću, a to je da po njima "ugledni parlamentarac" Andrija Mandić poziva ratne drugove da iskopaju oružje. 

Socijaldemokrate takođe napominju Konjevića da upravo te koji pale Skupštinu njegov počasni predsjednik naziva uglednim parlamentarcima, sa kojima je htio da mijenja Crno Goru, nego im se nije dalo. 

"Jeste li konačno gospodo iz SDP-a postali svjesni da ste vodili naopaku politiku u poslednjih nekoliko godina? Je li vam postalo jasno zašto vam građani Crne Gore nijesu dozvolili da Crnu Goru izdate crnogorskim glasovima, i zašto su vas ostavili ispod cenzusa u većini opština na kojima ste samostalno nastupali, pa čak i u Podgorici, gdje ste bili u trojnoj koaliciji sa DEMOS-om i „nezavisnim građanima“, sa sve Konjevićem koji je bio na čelu odbora njegove vanparlamentarne partije", nastavlja se u saopštenju.

Socijaldemokrate ukazuju na staru poslovicu da: "kad uđeš u pogrešan voz svaka stanica je pogrešna", i time povlače paralelu da je po njihovom politika SDP-a pogrešna još od 2016. godine i da su svakim danom sve dalje od državnotvorne politike na koju se pozivaju.

Takođe SD poziva SDP da izađu iz tog "antidržavnog voza" i oni i ostale kako navode tzv. "građanske opozicione snage".

"Raskinite koaliciju sa onima čija politika vas asocira na fašizam, pa tek onda držite politčke pridike. Sve suprotno se zove cinizam i lov u mutnom, a to su naši građani, kad ste vi u pitanju odavno prozreli, zbog čega vam je izborni cenzus sve dalji. I bez vas će građanska, antifašistička i multietnička Crna Gora, kojoj mi u Socijaldemokratama Crne Gore s ponosom pripadamo, nastaviti da se stabilno kreće evropskim putem, i naći će način da prevaziđe sve prepreke koje joj na tom putu postavljaju one retrogradne snage sa kojima ste upravo vi iz SDP-a u koaliciji", zaključuju u saopštenju SD.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.