DPS Kolašin: Umjesto moderne i napredne države, nude nam zaostalu teokratiju
DPS Kolašin

DPS Kolašin: Umjesto moderne i napredne države, nude nam zaostalu teokratiju

U petak, 7. februara, održan je sastanak Mjesnih odbora Opštinskog odbora DPsS Kolašin, na kojima je razmatrana aktuelna situacija u Kolašinu i Crnoj Gori, povodom donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Prepuna sala Doma kulture, energične poruke riješenosti naših članova i simpatizera da daju svoj doprinos u borbi za dostojanstvenu i građansku Crnu Goru, pokazali da u Kolašinu nema dileme da će zamisao anticrnogorskih i antirazvojnih scenarista povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, biti pobijeđena.

Zakon ne ugrožava ni jednog pojedinca, ni jednu vjersku zajednicu. Zakon omogućava da vjera pripada svima i sprječava jednu od najvećih zloupotreba čovjeka i njegove slobode, a to je monopol nad vjerom. Protivnici Zakona nameću prevaziđeni, nacionalistički koncept društva, u kojem nam nude jednostranost i primitivizam u zamjenu za demokratiju i civilizacijsko zajedništvo", navodi se u saopštenju OO DPS Kolašin.

Crna Gora je kako navode država koja je organizovanošću i sviješću svojih građana prevazišla modele života i razmišljanja koje nude retrogradni povratnici u prošlost.

"Umjesto moderne i napredne države, nude nam zaostalu teokratiju, jedne vjere i nacije. Jasno se pokazuje da iza šetnji i litija nema vjere i vjerske ugroženosti, već samo još jedan neuspješan pokušaj da se ospori, ugrozi i zaustavi Crna Gora. Da su skinute odore manipulacija potvrđuje i primjer Kolašina gdje najveći dio onih koji šetaju na litijama i ne znaju kako izgleda unutrašnjost Crkve Svetog Dimitrija u našem gradu", saopšteno je.

Na sastanku je dodaje se, data puna podrška državnom i partijskom rukovodstvu Crne Gore i istaknuto je uvjerenje da država ima dovoljno kapaciteta da svakom građaninu obezbijedi stabilnost i sigurnost.

"DPS kao razvojna partija nastavlja da realizuje brojne kapitalne projekte čije će benefite osjetiti svi građani Kolašina i Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.