Kad aktivirate ovu tačku sreće na tijelu izbacićete svu negativnu energiju i stres!
Ilustracija

Timus

Kad aktivirate ovu tačku sreće na tijelu izbacićete svu negativnu energiju i stres!

Na našem tijelu se nalzi tačka koju sa pravom možemo nazvati "tačkom sreće", a riječ je o grudnoj žlijezdi (timus).

Smještena je u gornjem dijelu grudnog koša i vrlo je jednostavno je pronaći: Stavite dva sastavljena prsta na jamu na prednjem donjem dijelu vrata, neposredno iznad grudne kosti. To će i biti približno mjesto timusa.

Ova žlijezda pomaže u neutralisanju negativne energije, jačanju imunog sistema i poboljšanju cjelokupnog zdravlja. Djelotvorna je kod napada panike, anksioznosti i stresa.

Ovako ćete je aktivirati: 

Blago lupkanje, maženje i masaža ove tačke su veoma efikasne metode koje pomažu podizanju energetske vibracije na viši nivo.

59652timusgrudnazlezdaff

Foto: Shutterstock

Ova žlijezda održava energiju našeg tela. Zato, kada se u našem energetskom sistemu dešava disbalans, baš ta žlijezda može da pomogne. Ona je most između mozga i tijela. Kada se nađemo u stresnoj situaciji ona se smanjuje, a samim tim se smanjuje i energija tijela.

Masažu ove regije tijela je potrebno raditi oko 20-30 sekundi i pri tome duboko dišite.

Ovako ćete znati da se "tačka sreće" aktivirala: 

Osjećaćete da vam prolaze žmarci po tijelu, i javiće se osjećaj radosti i sreće. Stručnjaci koji se bave ovom vrstom medicine kažu da će možda proći neko vrijeme dok ne osjetite ovako nešto, ali da biste trebali da budete uporni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.