Djevojka iz Srbije danima mučena u Vijetnamu
Ilustracija

Amerikanac je držao kao robinju

Djevojka iz Srbije danima mučena u Vijetnamu

Državljanka Srbije (35) spašena je iz kandži Amerikanca, koji ju je danima zlostavljao i držao zatočenu u hotelskoj sobi u gradu Nja Čang u Vijetnamu.

Kako piše "Kurir.rs", djevojku je Amerikanac, koji joj je navodno bio partner, tukao i nije joj dozvoljavao da napusti hotel. Njena agonija trajala je danima, a ona je sve vrijeme pokušavala da se oslobodi i javi nekome šta se dešava.

Pošto više nije mogla da trpi torturu, nekako je smogla snage i uspjela da se javi sestri i ispriča joj za mučenje koje doživljava. Porodica se za pomoć obratila fondaciji "Tijana Jurić", koja je dalje alarmirala Ministarstvo spoljnih poslova, a zahvaljujući njima, djevojka je spašena i vraćena u Srbiju.

"Djevojku je ozbiljno ugrozio jedan strani državljanin. Kontaktirao sam sa MSP, odnosno lično s ministrom, koji je zaista odmah reagovao i preko konzula u Vijetnamu djevojka je dobila zaštitu od njihovih vlasti", kaže Igor Jurić i nastavlja:

"Nju je u Srbiji dočekala naša policija, a Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala je pregledalo i prijeteće poruke koje je djevojka dobila posle bijega od Amerikanca. Nadam se da će on, u slučaju da dođe u našu zemlju, biti odmah uhapšen".

U akciji spasavanja pomogao je i počasni konzul Srbije u Vijetnamu Dragan Mladenović, koji boravi u Ho Ši Minu.

"On je izuzetno uspješan poslovni čovjek i čim je saznao za ovaj slučaj, angažovao se kako bi pomogao našoj državljanki, koja je prošla pravu torturu", kaže izvor pomenutog lista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.