Ukinut karantin za kruzer,  svi članovi posade negativni na koronavirus
Foto: Beta

Ukinut karantin za kruzer, svi članovi posade negativni na koronavirus

Hongkong je ukinuo karantin za kruzer "Vorld drim" pošto su testovi pokazali da su svi članovi posade negativni na koronavirus.

Brod je bio stavljen u karantin od kada je pristao u Hongkonšku luku Viktorija u srijedu pošto je osam putnika iz kopnenog dijela Kine koji su putovali tim brodom prošlog mjeseca dijagnostikovano sa novim koronavirusom.

Zvaničnik luke Leung Jiu-hon rekao je da su testovi svih 1.800 članova posade završeni prije najavljenog vremena i da su negativni.

On je rekao da će karantin, u kome je brod sa više od 1.800 putnika uglavnom iz Hongkonga, biti ukinut i da svi mogu da napuste brod.

Neki putnici koji su pokazivali simptome virusa imali su negativne testove na koronavirus i Leung je rekao da nema potrebe da se provjeravaju svi putnici pošto nijesu imali kontakt sa osam putnika koji su bili inficirani. Tih osam putnika je putovalo brodom u prethodnoj turi.

On je rekao da nema potrebe za daljim nadzorom ili praćenjem onih koji su na brodu.

U Hongkongu je zabilježeno 26 slučaja zaraze koronavirusom. Hongkong je zatvorio skoro sve svoje kontrolne punktove sa kopnenom Kinom i uveo karantin za sve koji dolaze iz kopnenog dijela Kine u nastojanju da zaustavi širenje virusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.