Nesvakidašnja vjenčanja u PG: Nakon razvoda opet stali pred matičara
Ilustracija

Godišnje se sklopi od 800 do 1000 brakova u Glavnom gradu

Nesvakidašnja vjenčanja u PG: Nakon razvoda opet stali pred matičara

U Podgorici se godišnje sklopi od 800 do 1000 brakova, kazao je matičar Glavnog grada Jovan Rabrenović za TVCG, povodom Međunarodnog dana braka.

Navodi da su lani imali i dva nesvakidašnja vjenčanja. Riječ je o parovima koji su nakon razvoda i godina provedenih odvojeno odlučili da obnove bračnu zajednicu.

“Ponovili su vjenčanje, sazreli su, shvatili da je u tim 70-im godina vrijeme da se opet vjenčaju. To su nevjerovatne emocije, to je vjenčanje sa više emocija od prvog, sa njihovom djecom i unucima”, kazao je Rabrenović za TVCG.

Navodi da je najviše tokom jednog vikenda imao 23 vjenčanja.

Rabrenović podsjeća da smo u prestupnoj godini, pa su decembru 2019. svi termini za vjenčanja bili ponunjeni.

Ipak, dodaje da za sujevjerje nema mjesta.

“Ne može prestupna godina biti kriva za loš brak ipak je to do ljudi”, navodi Rabrenović i dodaje da su u Crnoj Gori ipak očuvane tradicionalne vrijednosti braka i porodice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.