U nedjelju će sniježni mjesec obasjati nebo: Evo šta nam donosi i na koja četiri znaka će najviše uticati
Ilustracija

U nedjelju će sniježni mjesec obasjati nebo: Evo šta nam donosi i na koja četiri znaka će najviše uticati

Stiže najsjajni i najpuniji Mjesec. Ova neobična pojava na nebu zanimljiva je i zbog astrološkog aspekta!

Februarski pun mjesec tradicionalno je poznat kao Sniježni ili gladni mjesec jer se tokom njega često mogu vidjeti najsnežnije sniježne padavine, a dolazi pred kraj zime kada se oskudijeva hranom.

Supermjesec će se pojaviti na nebu ovog vikenda, sa najvećom vidljivošću u 9. februara u ranim jutarnjim satima.

"Mjesec će biti pun oko tri dana, od petka uveče do ponedeljka ujutro, te će biti vikend punog Mjeseca", rekao je Gordon Džonston iz NASA.

Mjesec je pridjev snježni dobio po mjesecu februar, za koji se očekuje da je mjesec sa najviše sniježnih padavina u godini.

Sjajniji i veći Mjesec nego što je to uobičajeno, slavila su još indijanska plemena. Zanimljivo je kako su drevni narodi upravo lunarni ciklus umjesto Sunčevog koristili za obilježavanje sezonskih promjena.

Šta nam astrološki donosi Sniježni mjesec?

Astrološki značenje je nastalo 1979. godine zahvaljujući astrologu Ričardu Noleu.

Astrolozi vjeruju da je ovaj prirodni fenomen odlična prilika da zbacimo sa sebe nepotrebni teret jer će nam uticaj Sniježnog mjeseca pomoći da donosimo prave odluke.

U ovom smislu na pun Mjesec simbolizuje dušu. Smatra se da prenosi energiju do Zemlje koju je na svome putu ''upio'' od Sunca. Mjesec nam zato daje osjećaj o prisutnosti energije, a kako Sunce i Mjesec zajedno upravljaju mjenama na Zemlji, daju nam i osjećaj sigurnosti.

U skladu sa tim, sa astrološkog aspekta Mjesec podstiče na čišćenje i oslobađanje nepotrebnog tereta u životu. S obzirom na to da je za ovo prisutna jaka energetska predispozicija, potrebno je preuzeti kontrolu nad ovim procesom kako bismo sa sigurnošću odbacili neželjene stvari.

Riječ je o periodu pretjerivanja sa osjećajem krivice i samokritičnosti.

Astrolozi smatraju da bi trebalo obratiti pažnju na moguće prevare. Ali, Sniježni Mjesec može da nam osvjetli put i olakša donošenje odluka, te nas oslobodi nekih iluzija, bilo da su u pitanju ljubavne ili poslovne.

Uticaj ovog perioda najviše će osjetiti osobe rođene u znaku Djevice, Ribe, Strijelca i Blizanca, kao i oni kojima je podznak ili Mjesec u ovim znacima.

Izvor: 24sata.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.