Stojanović: Vlast u Srbiji pravi neprijatelje od Crnogoraca
Dubravka Stojanović

Stojanović: Vlast u Srbiji pravi neprijatelje od Crnogoraca

Izjava ministra zdravlja Zlatibora Lončara da vodi politiku da Crnogoraca ne bude u njegovom resoru, predstavlja pokušaj da se crnogorski narod predstavi kao neprijatelj, smatra istoričarka Dubravka Stojanović.

"To je nešto najgore što u ovako zapaljivom trenutku neki predstavnik vlasti može da uradi", kazala je Stojanović za "Danas".

Gostujući na TV „O2“ ministar Lončar kazao je da „u Crnoj Gori nema nijednog direktora ili bilo šta da se izjašnjava kao Srbin, a u Srbiji na mnogo vodećih mjesta imamo te Crnogorce koji još nisu ni srpski naučili, ne znaju srpski da pričaju“, piše Pobjeda.

Na pitanje Danasa kako komentariše isticanje u prvi plan znanja srpskog jezika Dubravka Stojanović kaže da ju je ministar prijatno iznenadio.

"Ta izjava pokazuje da on priznaje posebnost crnogorskog jezika, a samim tim i nacije. Naravno, to nije bila njegova namjera već stvaranje slike neprijatelja od crnogorskog naroda" ističe Stojanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.