Biznismen Brus Mekonvil izjavio da je spalio 700.000 eura, evo  zašto (VIDEO)
Ilustracija

Spalio novac na dvije lomače

Biznismen Brus Mekonvil izjavio da je spalio 700.000 eura, evo zašto (VIDEO)

Brus Mekonvil (55) je pod zakletvom tvrdio da je novac podigao iz šest banaka u 25 dijelova i keš spalio na dvije lomače 23. septembra i 15. decembra prošle godine.

Kanadski biznismen šokirao je sve okupljene na sudu kada je rekao da je spalio skoro 700.000 eura kako ih ne bi dao bivšoj ženi za alimentaciju.

Brus Mekonvil (55) je pod zakletvom tvrdio da je novac podigao iz šest banaka u 25 dijelova i keš spalio na dvije lomače 23. septembra i 15. decembra prošle godine. Kaže da ima priznanice kojima bi to dokazao, ali ga niko nije vidio kako spaljuje pare niti postoji snimak.

Mekonvil je otkrio da je motiv frustracija zbog brakorazvodne parnice i da je znao da će tako naškoditi svojoj djeci.

"Spalio sam ga. To nije nešto što bih inače uradio, a nisam ni pretjerano materijalistička osoba. Uvijek sam bio ekonomičan, zato mi je posao trajao 31 godinu "rekao je biznismen na sudu.

Sudija međutim nije bio oduševljen izgovorom i bilo mu je teško da povjeruje u ovu priču pa ga je poslao 30 dana u zatvor zbog nepoštovanja suda i priprjetio još gorom kaznom ako nastavi da laže.

"Smatram da je to što tvrdite da ste uradili za svaku moralnu osudu zato što namjerno i direktno ugrožava interese vaše djece" rekao je sudija Kevin Filips.

 

Izvor: Novosti online

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.