Amfilohije sa komesarom EU: Trenutna situacija narušava imidž Crne Gore u Evropi
Amfilohije

Amfilohije sa komesarom EU: Trenutna situacija narušava imidž Crne Gore u Evropi

U zgradi Delegacije Evropske unije u Podgorici danas je upriličen sastanak komesara EU za susjedsku politiku i proširenje Olivera Varheljija i Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, a na temu najnovijih društvenih i političkih dešavanja u vezi Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Mitropolit Amfilohije se zahvalio uvaženom sagovorniku na njegovom interesovanju i angažovanju po ovom pitanju. On mu je ukazao na ključne prigovore SPC povodom načina donošenja i samog sadržaja zakona, koji je po mišljenju Crkve, antiustavan i diskriminacioni - saopšteno je iz Mitropolije.

Razgovor je, kako se dodaje, završen u obostranoj nadi da će saradnja biti nastavljena a rješenje postignuto, jer trenutna situacija, kako je zaključeno, narušava imidž Crne Gore u Evropi, kao i sliku njene demokratije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.