Lideri Zapadnog Balkana  sa liderima EU 16. februara u Briselu
Ilustracija

Lideri Zapadnog Balkana sa liderima EU 16. februara u Briselu

Lideri Zapadnog Balkana sastaće se neformalno sa liderima EU, Ursulom fon der Lajen i Šarlom Mišelom, na radnoj večeri zakazanoj za 16. februar.

Iz Evropske komisije je najavljeno da će se predsjednica Evropske komisije Fon der Lajen pridružiti tom sastanku, koji će organizovati predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

Mišel je na večeru 16. frebruara, pored šest lidera sa Zapadnog Balkana, pozvao i predsjednicu Evropske komisije, šefa diplomatije EU i premijera Hrvatske, kao zemlje koja predsjedava Savjetom EU, prenio je Tanjug.

Teme sastanka će biti situacija u regionu, EU integracije i pripreme za predstojeći EU- ZB samit u Zagrebu.

Dan kasnije, 17. februara u Briselu se održava donatorska konferencija za obnovu zemljotresom pogođene Albanije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.