Ministarstvo nauke raspisalo konkurs za sufinansiranje naučnih projekata
Foto: Ministarstvo nauke

Izdvojena su novčana sredstva od 600.000 eura

Ministarstvo nauke raspisalo konkurs za sufinansiranje naučnih projekata

Ministarstvo nauke Crne Gore raspisalo je Konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačke i inovativne djelatnosti u 2020. godini, kojim se naučnoistraživačkoj zajednici Crne Gore stavlja na raspolaganje 600.000 eura.

U odnosu na prošlu godinu sredstva su povećana za deset posto, a u odnosu na 2017. godinu su čak duplirana.

Iz Ministarstva nauke Crne Gore navodi se da je ovo veoma bitan mehanizam podrške za podršku naučnicima, inovatorima i istraživačima. Novčana sredstva se doniraju onima kojima je procijenjeno da im najviše treba finansijska pomoć u svojim projektima.

Konkurs je otvoren tokom cijele godine, odnosno dok sredstva ne budu raspodijeljena po tačno određenim kriterijumima.

Prijavljivanje na Konkurs se vrši elektronskim putem, preko portala eUprave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.