Gutereš: Crna Gora igra značajnu ulogu u regionu
Brajović i Gutereš

Brajović u Njujorku

Gutereš: Crna Gora igra značajnu ulogu u regionu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sastao se danas u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

Izrazivši zadovoljstvo prilikom da razgovaraju, Brajović je istakao da Crna Gora jako cijeni partnerski odnos sa Ujedinjenim nacijama.

"Crna Gora je posvećena temeljnim vrijednostima Ujedinjenih nacija i kao građanska i sekularna država je siguran dom za sve svoje građane", kazao je Brajović.

Govoreći o regionu,  Brajović je ponovio važnost očuvanja regionalne stabilnosti i neophodnosti pune integracije Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, kao preduslova za brži napredak regiona. Dodao je da je jako važno jače prisustvo Ujedinjenih nacija, naročito u projektima koji za cilj imaju jačanje demokratskih procesa.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš istakao je važnost saradnje Ujedinjenih nacija sa Crnom Gorom, koja igra značajnu ulogu u regionu.  

Izrazio je uvjerenje da će 2020. godina, što se tiče procesa proširenja, biti uspješnija, imajući u vidu da su evropski zvaničnici potvrdili da će Zapadni Balkan biti jedan od prioriteta.

„Budite sigurni da mi u Ujedinjenim nacijama imamo interes da podržavamo integraciju Crne Gore kao i ostalih zemalja Zapadnog Balkana,  jer želimo stabilan i prosperitetan region.“ - kazao je Gutereš.

Naglasio je da Ujedinjene nacije stoje na raspolaganju u svim oblastima gdje Crna Gora smatra da ima prostora za jaču saradnju. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.