Arkanovog ubicu isporučuju Srbiji
Dobrosav Gavrić

Čeka se potpis ministra

Arkanovog ubicu isporučuju Srbiji

Dobrosav Gavrić (45), bivši policajac iz Loznice, osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića Mandu i Dragana Garića, najvjerovatnije će iz jednog od najčuvanijih zatvora u Južnoafričkoj Republici biti prebačen u požarevačku Zabelu.

Ministarstvo pravde Srbije još uvijek nije zvanično obaviješteno da je posle devet godina različitih postupaka, tokom kojih se Gavrić borio da ne bude izručen Srbiji, sud u Kejptaunu donio konačnu odluku da ga preda srpskom pravosuđu, prenosi Kurir.

Ministarstvo pravde Srbije biće obaviješteno tek kada ministar pravde JAR stavi svoj potpis na odluku o izručenju.

Sagovornik Kurira kaže da od tog trenutka počinje proces ekstradicije i da je procedura takva da se naša država i država koja izručuje bjegunca, ali i sve države kroz koje on bude prolazio na putu do Srbije, zajednički dogovaraju o načinu i obezbjeđenju njegovog prebacivanja.

U pratnji Gavrića biće obučeni specijalci, kako zbog njegove ugroženosti, tako i zbog opasnosti da bi mogao da pobjegne.

“Sigurno je da će njegovo izručenje Srbiji, iz koje je pobjegao 2006, biti čuvano u najvećoj tajnosti. Kada bude doveden u zemlju, policija će potvrditi njegov identitet, a onda će po pravosnažnoj presudi biti odmah smješten u zatvor. S obzirom na krivično djelo za koje je osuđen, ali i visinu izrečene kazne, on će najvjerovatnije kaznu da izdržava u požarevačkoj Zabeli ili Novoj Skeli”

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.