Srpski REM: Pink M, Happy i RTS ne vode kampanju protiv Crne Gore

Srpski REM: Pink M, Happy i RTS ne vode kampanju protiv Crne Gore

Regulatorno tijelo za elektronske medije Srbije ne smatra da su Happy, Pink M i RTS prekršili članove Direktive o audio-vizuelnim medijskim uslugama i Konvenciji o prekograničnoj televiziji, učestvujući u svojevrsnoj anticrnogorskoj medijskoj politici na koju se Savjet Agencije za elektronske medije Crne Gore žalio.

“Regulatorno tijelo iz Srbije nas je obavijestilo da oni nisu saglasni sa našim mišljenjem da je došlo do kršenja ovih članova ovih međunarodnih dokumenata, tako da će Savjet AEM-a uskoro održati sastanak povodom dopisa koji je stigao od REM-a”, naveo je predsjednik Savjeta Ranko Vujović, prenosi Nova M.

Srpska medijska histerija u međuvremenu ne staje.

Posljednja u nizu lažnih vijesti objavljena je u pojedinim srpskim medijima i tabloidima u kojoj se navodi da su u Crnoj Gori na ulicama oklopna vozila po direktivama NATO-a i da je navodno vanredno stanje. Tu informaciju odmah su demantovali iz Uprave policije, a predsjednik Savjeta AEM-a u izjavu za Novu M još jednom apeluje na crnogorske medije da budu obazrivi prilikom objavljivanja informacija.

“Da se uzdrže od objavljivanja lažnih vijesti, odnosno da provjere sve vijesti prije nego objave i da se posebno u ovim vremenima drže što striktnije profesionalnih standarda u novinarstvu”, poručuje Vujović.

Srpskim tabloidima se u anticrnogorskoj histeriji prodružuju i visoki zvaničnici poput Ivice Dačića, Nikole Selakovića, Aleksandra Vulina i mnogih drugih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.