Đukanović i Marković sjutra sa Varheljijem
Foto: Beta

Radni ručak

Đukanović i Marković sjutra sa Varheljijem

Predsjednik Vlade Duško Marković primiće sjutra komesara Evropske unije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Olivera Varheljija. Varhelji će se sastati i sa predsjednikom države Milom Đukanovićem, kao i predstavnicima političkih partija.

Đukanović će prirediti sjutra radni ručak za Varheljija, saopšteno je iz kabineta Predsjednika.

Planove Evropske komisije za region, Varhelji će u petak u Podgorici predstaviti predsjedniku i premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću i Dušku Markoviću, i predstavnicima opozicionih partija, saopštila je Evropska komisija.

On će sa sagovornicima razgovarati o temama značajnim za put Crne Gore ka EU i trenutnim političkim dešavanjima u toj zemlji, navodi se u saopštenju.

Konferenciju za novinare održaće s premijerom Markovićem.

Komesar EU za proširenje i susjedsku politiku danas će se u Beogradu sastati sa srpskim zvaničnicima.

Varheji je pred put rekao da se raduje prvim posjetama Srbiji i Crnoj Gori, gdje će razgovarati "o planovima za verodostojnu perspektivu članstva Zapadnog Balkana u EU".

"Razgovaraćemo i o radu na reformama povezanim s pristupanjem Evropskoj uniji, uključujući oblasti vladavine prava, i o relevantnim dešavanjima", naveo je Varhelji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.