Lončar: Gledam da u zdravstvu ne bude Crnogoraca koji ne znaju ni srpski da pričaju
Zlatibor Lončar

Lončar: Gledam da u zdravstvu ne bude Crnogoraca koji ne znaju ni srpski da pričaju

Ministar zdravlja u Vladi Repubilke Srbije Zlatibor Lončar gostujući na televiziji O2, gdje je tema najvećim dijelom emisije bila stanje u zdravstvu, na kraju je upitan da prokomentariše dešavanja u Crnoj Gori.

Lončar je, između ostalog, rekao da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović potcijenio narod.

 “U Crnoj Gori desio se narod. Mislim da je Milo potcijenio narod, a precijenio neke koji rade oko njega koji su mu obećavali da će tu stvar da drže pod kontrolom. Međutim, on je sve nervozniji, narod ima svoju misiju u kojoj ne može da izgubi. Imate sada na zajedničkom stavu narod i državu Srbiju, koji ne pravi loše poteze, koji filigranski vode dobru politiku…

Država Srbija je jedna otvorena država, mi u Crnoj Gori nemamo nijednog direktora ili bilo šta da se izjašnjava kao Srbin, a ovdje na mnogo vodećih mjesta imamo te Crnogorce koji još nisu ni srpski naučili, ne znaju srpski da pričaju…”, rekao je Lončar.

Na piranje da li takvih ima i u zdravstvu, on je odgovorio: “Gledam da ih nema…” 

“Mislim da Srbija ima dovoljno onih koji znaju srpski da pričaju i koji zaslužuju da budu. Ne omalovažavam nikoga. Jednostavno, osnovni je red, ako želite da budete u Beogradu, ako želite da budete direktor ili na na nekoj funkciji, naučite bar srpski…”, kazao je Lončar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.