Vuksanović Stanković: Crnogorskom društvu prijeko potrebni dijalog, konsenzus i međusobna tolerancija
Draginja Vuksanović Stanković

Vuksanović Stanković: Crnogorskom društvu prijeko potrebni dijalog, konsenzus i međusobna tolerancija

Dijalog, konsenzus i međusobna tolerancija prijeko su potrebni crnogorskom društvu, saopštila je predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković, i poručila da će se ta stranka naknadno izjasniti o pozivu premijera Duška Markovića na dijalog.

Vuksanović Stanković je potvrdila da je dobila poziv Markovića, koji je pozvao sve relevantne političke i društvene činioce na dijalog o pitanjima koja će, kako je rekao, pomoći da se prevaziđu podjele i nađe zajednički imenitelj u interesu građana i evropske perspektive države.

"SDP je dobila poziv Markovića, zauzećemo stav i javnost će biti blagovrmeneo obaviještena kao i premijer", kazala je Vuksanović Stanković na konferenciji za novinare u Skupštini Crne Gore.

On je rekla da je SDP kao demokratska i evropska partija uvijek bila i ostala privržena dijalogu.

"Tako će biti i ovog puta, naravno ukoliko procijenimo da postoji ozbiljan politička namjera da se u izbornoj godini dijalogom riješe krupni politički i institucionalni problemi u društvu", navela je Vuksanović Stanković, prenosi MINA.

Ona je kazala da SDP podržava nedavnu izjavu ambasadora Evropske unije Aiva Orava da su dijalog i konsenzus prave evropske vrijednosti.

"Smatramo da su dijalog, konsenzus i međusobna tolerancija nešto što je prijeko potrebno ovom društvu i borićemo se da do toga dođe", rekla je Vuksanović Stanković.

Ona je kazala da vjeruje u dijalog jer samo na taj način neki problemi mogu da se riješe.

Vuksanović Stanković je navela da se problemi ne mogu rješavati monologom.

"Nije dovoljno samo pismo, dovoljno je da se okupimo oko zajedničkih interesa a to je međusobno uvažavanje, tolerancija i konsenzus oko svih značajnih pitanja koji će imati za cilj da riješe ovu političku i institucionalnu krizu koja trenutno postoji u Crnoj Gori", kazala je Vuksanović Stanković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.