Nikšić: Jak vjetar odnio veći dio krova Studentskog doma (FOTO)
Foto: Branko Čupić

Dom učenika i studenata "Braća Vučinić"

Nikšić: Jak vjetar odnio veći dio krova Studentskog doma (FOTO)

Jak vjetar koji je duvao tokom čitave noći, nije ostavio ni Nikšić bez neprilika.

Naime, veći dio krova na JU Dom učenika i studenata „Braća Vučinić“ završio je u dvorištu. Na sreću, niko nije povrijeđen.

„U ranim jutarnjim časovima, oko 2.30h, usljed izuzetno snažnih udara vjetra, došlo je do raskivanja većeg dijela površine krova na Javnoj ustanovi Dom učenika i studenata „Braća Vučinić“.

Foto: Onogošt.me

Krov je bio prekriven limom. Značajna količina odvojenog lima završila je na zemlji, dok velike površine limenog pokrivača bukvalno vise sa krova i predstavljaju neposrednu opasnost kako za učenike i studente, tako i za obližnje kuće“, kazao je za portal Onogošt direktor Doma Momčilo Đukanović.

Saglasno navedenoj urgentnoj situaciji, kako je kazao, obavijestili su Ministarstvo prosvjete i poslali  dopis prema opštinskoj Komisiji za procjenu šteta usljed elementarnih nepogoda.

„Vidjećemo dalje korake u smislu sanacije postojećeg stanja. Nadam se da će ovaj vjetar brzo stati i da će se vrlo brzo preuzimati koraci na sanaciji našeg krova jer mi ovde imamo veliki broj korisnika naših usluga. Imamo i sad veliki broj, a za nekoliko dana kad počnu predavanja na fakultetu u Nikšiću imaćemo i popunjene kapacitete“, dodao je on.

Trenutno u Domu boravi oko 100 učenika i studenata.

I zgrada Meandera ostala bez dijela krova

Dom učenika i studenata „Braća Vučinić“ nije jedini objekat koji je ostao bez krova usljed udara vjetra protekle noći.

Ista situacija je i sa zgradom Meandera.

Foto: Onogošt.me

Na ulicu je pao dio lesonita, dok jedan dio visi sa krova i dalje i tako predstavlja opasnost za prolaznike.

 

Onogošt.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.