SDT formiralo predmet protiv predsjednika CG po prijavi MANS-a
Milo Đukanović

Koristio Vladin avion u privatne svrhe?

SDT formiralo predmet protiv predsjednika CG po prijavi MANS-a

Specijalno državno tužilaštvo, potvrdilo je da je formiralo predmet i da je postupak izviđaja u toku, nakon što je Istraživački centar MANS-a objavio podatke, koji navode na sumnju da je šef države Milo Đukanović 29. decembra prošle godine, vladinim avionom putovao iz Podgorice do Pariza, a 10. januara iz Pariza do Podgorice.

Pariz je najvjerovatnije bio međustanica na njegovom privatnom putovanju prema Majamiju, prenose Vijesti.

MANS je prethodno prijavio predsjednika Mila Đukanovića, Agenciji za sprečavanje korupcije i Specijalnom državnom tužilaštvu, zbog sumnje da je za privatne potrebe koristio službeni avion Vlade Crne Gore. 

Ova nevladina organizacija, za zloupotrebu državnog položaja prijavila je i Natašu Pešić, generalnu sekretarku Vlade, koja je kako navode, Đukanoviću omogućila korišćenje službenog aviona za privatno putovanje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.