Ukinut pritvor Laziću, novo ročište u aprilu

Ukinut pritvor Laziću, novo ročište u aprilu

Ljubomiru Laziću, državljaninu Srbije koji je ranjen 13. avgusta 2018. godine u pucnjavi u Potkrajcima u Bijelom Polju ukinut je pritvor koji mu je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu Bjelopoljca Elvisa Ćatovića.

U bjelopoljskom Višem sudu ni danas nije održano suđenje Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću optuženom za ubistvo državljanina Srbije Željka Pavkova. Odlaganje je ovog puta uslijedilo zbog odsustva Srbijanca Ljubomira Lazića i novo ročište zakazano je za 2. april.

Laziću je danas, sudsko vijeće sudije Dragana Mrdaka ukinulo pritvor, a potjernica će biti povučena kada to rješenje postane pravosnažno.

Podsjećamo Bjelopoljac Elvis Ćatović nalazi se u pritvoru, a optužen je za ubistvo državljanina Srbije Željka Pavkova.

On se tereti da je  iz pištolja marke VZOR  koji je neovlašćeno nosio, ispalio više hitaca u pravcu oštećenih Pavkova i Lazića.

Lazić se optužnicom tereti da je istog dana iz pištolja NN  marke ispalio više hitaca od kojih je jedan pogodio Ćatovića i nanio mu lake tjelesne povrede.

Podsjetimo, Laziću je pritvor ukinut u oktobru 2018. godine odlukom Višeg suda  čije Vijeće je našlo da ne stoje razlozi za produženje pritvora koji mu je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju. Istraga je pokazala da Lazić nije učestvovao u, kako je prvobitno objavljeno, vatrenom obračunu već da je ranjen s leđa a ne u međusobnoj razmjeni vatre. U novembru 2018. mu je ponovo određen pritvor odlukom Apelacionog suda a zbog nedolaska na zakazana ročišta izdata i potjernica.

Lazić, koji je u pucnjavi teško ranjen, preko svog branioca apelovao na sud da mu ukine pritvor i potjernicu, nakon čega će se odazvati na poziv Suda.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.