MCP: Reakcija Uprave policije zbunjuje javnost,predlažemo sastanak sjutra ujutro
Foto: MCP

MCP: Reakcija Uprave policije zbunjuje javnost,predlažemo sastanak sjutra ujutro

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je danas da ne vidi razlog pokušaja demantija od strane Uprave policije u vezi sa činjenicom da je direktor Veselin Veljović odbio hitan sastanak nakon što je kontaktiran iz Mitropolije.

Oni su ponovili pasus iz današnjeg saopštenja Episkopskog savjeta:

”Iz kancelarije Mitropolije danas je tim povodom ostvaren kontakt sa direktorom policije g. Veselinom Veljovićem, i zatražen hitan sastanak, na kom bi se zajednički sagledale sve eventualne poteškoće i gdje bi se ponudila kadrovska pomoć policiji od strane redara – volontera iz redova Crkve. Sastanak je bio potreban tim prije što su velike i mnogoljudne litije zakazane za četvrtak i nedjelju veče, pa nam jednostrano povlačenje policije sa crnogorskih ulica pravi veliki organizacioni problem. Smatrali smo da se u dogovoru mogu prevazići svi problemi i da pravo građana na mirno okupljanje i pokazivanje neslaganja sa političkim odlukama, ne smije biti dovedeno u pitanje. Veljović je odbio hitan sastanak, navodeći da može da razgovara tek poslije nedjelje, dovodeći Crkvu na taj način, pred svršen čin u pogledu organizacije litija sjutra veče i u nedjelju.”

Iz Mitropolije crnogorsko primorske kažu da je Veljović odbio hitan sastanak.

"Što je nepobitna istina, ponudivši da se sa predstavnicima Mitropolije sastane sljedeće nedjelje. Time je u posljednji čas otkazao saradnju policije u vezi sa litijama koje treba da se održe sjutra veče i u nedelju.

U saopštenju Episkopskog savjeta se ništa drugo nije ni tvrdilo, tako da je reakcija Uprave policije potpuno bespredmetna i služi samo da zbunjuje javnost. Ako, pak, ona znači da je gospodin Veljović promijenio plan, predlažemo da sastanak bude još sjutra ujutro", kažu iz MCP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.