Istanbul: Avion skliznuo sa piste prilikom slijetanja jedna osoba poginula, 157 povrijeđeno (VIDEO)
Foto: Anadolija

Prepolovio se od siline pada

Istanbul: Avion skliznuo sa piste prilikom slijetanja jedna osoba poginula, 157 povrijeđeno (VIDEO)

U uzlijetanju putničkog aviona prilikom slijetanja na međunarodni aerodrom "Sabiha Gokčen" u Istanbulu jedna osoba je poginula, a 157 je povređeno, rekao je turski ministar zdravlja.

"Avion Pegazus erlajnsa letio je iz provincije Izmir na aerodrom u Istanbulu, kada se srušio tokom slijetanja", rekao je turski ministar transporta i infrastrukture Mehmet Čahit Turhan.

Avion je sletio sa piste tokom slijetanja.

Na mjesto događaja su upućene brojne vatrogasne i medicinske ekipe.

Ministar Turhan je rekao da su neki od putnika uspjeli samostalno da napuste letjelicu, dok su ostalima pomogli spasilački timovi.  

Vatrogasci su uspjeli da ugase požar koji je izbio u avionu, a putnici se iz znatno oštećenog aviona evakuišu.

U međuvremenu, avioni koji su trebali da slete na aerodrom "Sabiha Gokcen" preusmjeravaju se na aerodrom Istanbul.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.