Pljevlja: Uhapšene četiri osobe, među njuma i carinici
Foto: Ilustracija

Akcija UP i UC

Pljevlja: Uhapšene četiri osobe, među njuma i carinici

Službenici Uprave policije i Uprave carina su danas u Pljevljima u zajedničkoj akciji "Col", koja je sprovođena duži vremenski period, priveli tri službenika Uprave carina zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave.

Policija je privela R.R. (61), Z.K. (64), D.K. (50) zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

"Oni su to krivično djelo počinili na način što su prihvatali falsifikovane fakture i kupoprodajne ugovore, za kupce jednog pravnog lica u Pljevljima, ne utvrđujući stvarno plaćenu vrijednost robe – vozila, tj. cijenu koju je trebalo platiti, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 66.630 eura," navodi se u saopštenju.

Iz policije navode da je privedena i M.D. izvršna direktorka pravnog lica, zbog sumnje da je počinila kivično djelo falsifikovanje isprave.

"Na način što je, kako se sumnja, falsifikovala - upotrijebila neistinite isprave, račune, kupoprodajne ugovore, prilikom uvoza 173 vozila, sa namjerom umanjenja carinske osnovice za obračun carine i PDV-a. U narednom periodu biće nastavljene mjere i radnje u okviru iste akcije" ističe se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.