Sniježna lavina u Turskoj: Stradala 31 osoba, spasioci krenuli po preživjele pa i oni tragično nastradali (FOTO)
Foto: Twitter

Sniježna lavina u Turskoj: Stradala 31 osoba, spasioci krenuli po preživjele pa i oni tragično nastradali (FOTO)

U dvije lavine na istoku Turske poginula je 31 osoba. Oko 300 pripadnika hitne službe pozvano je da izađe na put u blizini grada Bečesehira, koji je okružen planinama i nalazi se u provinciji Van, koja se graniči sa Iranom.

Do lavine je došlo dok je 300 pripadnika hitne službe tragalo za dvije osobe, koje se vode kao nestale nakon prethodne lavine, u kojoj je u utorak uveče stradalo pet osoba, javila je privatna televizija NTV, dodajući da su magla i snijeg ometali spasilačke napore.

Oko 300 pripadnika hitne službe pozvano je da izađe na put u blizini grada Bečesehira, okruženog planina, u provinciji Van, koja se graniči sa Iranom, nakon lavine u utorak.

Guverner provincije Van Mehmet Emin Bilmez rekao je da je među poginulima osam vojnih policajaca, tri pripadnika seoske straže, tri vatrogasca i devet dobrovoljaca.

„Timovi za hitne slučajeve tragaju za drugim kolegama koje su možda još zatrpani pod snijegom“, rekao je Bilmez.

Oko 30 radnika za hitne slučajeve je ili spaseno ili su uspjeli sami da se izvuku iz snijega i svi su hospitalizovani, saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova. 

Za sada nema informacija o tome u kakvom su oni stanju.

Alert : A second avalanche has occurred in #Turkey killing at least 8 rescue workers and leaving at least 20 others buried under the snow. Rescue workers were sent to rescue people from an earlier #avalanche that killed 5 people near the town of Bahcesehirpic.twitter.com/tiDmpbPpRo

— Shark NewsWires (@SharkNewsWires) February 5, 2020

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.