Šehović razriješio Zoricu Stanković, direktoricu škole u Budvi
Šehović

Nije završila studije na Prirodno - matematičkom fakultetu u Novom Sadu

Šehović razriješio Zoricu Stanković, direktoricu škole u Budvi

Ministar prosvjete dr Damir Šehović razriješio je direktoricu Druge osnovne škole iz Budve, Zoricu Stanković.

Iz Šehovićevog resora su podjetili na informaciju u medijima da diploma profesora geografije, sa kojom je Stanković primljena na to radno mjesto i koja se vodila na Univerzitet u Novom Sadu, nije vjerodostojna.

Kako je riječ o teškim optužbama, Ministarstvo prosvjete se, ističu, odmah obratilo tom Univerzitetu. Trećeg februara ove godine Ministarstvu prosvjete je, saopštavaju, odgovoreno da Zorica Stanković nije završila studije na Prirodno - matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

"Imajući u vidu da je pomenutim dopisom utvrđeno da Stanković nije dostavila vjerodostojan dokaz prilikom konkurisanja za mjesto direktora, odmah po zvaničnom dobijanju takve informacije, razriješena je dužnosti u skladu sa zakonom i statutom ustanove.", saopšteno je iz Ministarstva.

Podrazumijeva se, napominju, da je dokumentacija koja se predaje na konkursima iz oblasti prosvjete, kao i na konkursima iz drugih oblasti, validna, jer za njenu istinitost odgovara onaj koji je dostavlja.

"Sve ostalo je naravno potpuno neprihvatljivo i biće predmet sankcija, kako u ovom, tako i u svakom drugom slučaju. Ministarstvo će, kao i do sada, odgovorno obavljati svoj posao, te u funkciji čuvanja kredibiliteta obrazovnog sistema sankcionisati svako nezakonito postupanje, od koga god ono dolazilo.", zaključuju iz ovog resora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.