Muškarac tvrdi da je nevin okrivljen za pokušaj silovanja kako bi mu bila oduzeta kuća
Ilustracija

Sutomore

Muškarac tvrdi da je nevin okrivljen za pokušaj silovanja kako bi mu bila oduzeta kuća

E.B. koji je okrivljen za pokušaj silovanja ženske osobe iz Sutomora koja je starija od njega više od deset godina, tvrdi da je nevin okrivljen i da mu je to urađeno kako bi mu bila oduzeta kuća.

Njega zastupa advokat Radovan Božović, koji je za Dan kazao da ga ne bi branio da nije siguran da je nevin.

“Zastupam ga jer je nevin. Vidio sam da je to scenario koji je naručen od druge strane, samo mi nije jasno kako. Sudija Vesna Moštorkol ga je osudila na godinu dana zatvora a ni ona nije bila sigurna u cijeli ovaj slučaj. Apelacioni sud je poništio presudu, a osuđen je da tužiocu ne bi propala optužnica”, kazao je Božović.

Apelacioni sud je ukinio presudu po deset tačaka i vratio sudu predmet na ponovno odlučivanje.

“Koliko je bila nezakonita prvostepena presuda vidi se i iz činjenice da je sudija Moštrokol u njoj konstatovala da je oštećena sama sebe izgrebala, iako je ona više puta tvrdila da sam joj ja to uradio. Sudski postupak traje i naredi pretres zakazan je za mart”, navodi se u izjavi za medije okrivljenog E.B.

Kako je kazao, tužilac je Osnovnom tužilaštvu u Baru podnio krivičnu prijavu protiv njegove supruge i oca zbog sprječavanja dokazivanja.

“Zato što su, navodno, oštećenoj strani ponudili 200 eura kako bi promijenila iskaz. Sudija je moju suprugu osudio na uslovnu kaznu, a potom je ta presuda ukinuta. U ponovnom postupku donesena je ista presuda, na šta je naš advokat uložio žalbu”, kazao je okrivljeni.

Kako je istakao, ne boji se istine i pravde, već tužioca i sudije.

“Ne bojim se istine i pravde, ali se bojim sujete tužioca i sudije, koji, umjesto da krivično gone zbog lažnih prijava i lažnog svjedočenja, gone mene i moju suprugu”, saopštio je E.B.

 

Izvor: DAN

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.