Minić pisala Markoviću: Zaustavite profiterski patriotizam
Valentina Minić

Minić pisala Markoviću: Zaustavite profiterski patriotizam

Valentina Minić, poslanica Demokratske Crne Gore, obratila se otvorenim pismom Dušku Markoviću i pozvala ga da zaustavi kako je navela "profiterski patriotizam koji se već duže vrijeme kroz najrazličitije oblike nasilja nad ljudima i prirodom sprovodi i duž rječnih tokova širom Crne Gore".

Obraćanje Valentine Minić prenosimo integralno:

"Poštovani gospodine Markoviću,

Podstaknuta nedavnim informacijama o nastavku devastacije prirodnih resursa naše Države, na koju se ovih dana toliko pozivate, koristim ovu priliku, da ja, pozovem Vas da zaustavite profiterski patriotizam koji se već duže vrijeme kroz najrazličitije oblike nasilja nad ljudima i prirodom sprovodi i duž rječnih tokova širom Crne Gore.

Podsjećam Vas da ste, ne tako davno, nakon sjednice Vlade u Pljevljima, najavili da će Vlada otpočeti pregovore o raskidu koncesija za izgradnju mHE u nekoliko crnogorskih opština, odnosno, da je „Vlada zadužila Ministarstvo ekonomije da za početak otpočne pregovore o sporazumnom raskidu ugovora o gradnji male hidroelektrane na rijeci Bistrici u Bijlom Polju, zatim na tri rijeke u Plavu, Murinskoj, Đuričkoj i Komaračkoj rijeci, kao i na Bukovici u Šavniku i Trepačkog rijeci u Andrijevici“.

Interesantno je da se u ovoj Vašoj izjavi ne pominje ni mogućnost revidiranja, tj. sporazumnog raskida ugovora za izgradnju Blažove mHE na Bistrici Lipovskoj, za koju je ministrastvo kojim Vi koordinirate izdalo dozvolu za priključak na elektrodistributvnu mrežu dva mjeseca nakon ove populističke izjave, a koju je 2016. godine tata Đukanović stariji, tadašnji premijer, aminovao sinu Djukanoviću mlađem, i po ko zna koji put poslao poruku svim građanima Crne Gore, da će prva familija od usta građana uzimati i dok sunce grije, i dok voda teče, samo nijesu računali da će ovakvi vjetrovi duvati u našoj divnoj opelješenoj Crnoj Gori.

Majka priroda postoji 4.5 milijardi godina, odnosno 22.500 puta duže od nas. Njoj nijeste potrebni ni Vi, ni ja, ali je ona potrebna svima nama jednako. Kao premijer svih građana morate voditi računa o potrebema, životima, zdravlju i budućnosti svih porodica a ne samo jedne.  

Zato Vam gospodine Markoviću dajem 22.500 razloga „majke prirode“ da hitno odgovorite na moj Zahtjev koji sam Vam po članu 50. Poslovnika Skupštine Crne Gore 18. oktobra prošle godine uputila, a koji se tiče Vašeg obećanja datog pred građanima Crne Gore. Podsjećam da je rok od 15 dana istekao 8. novembra prošle godine, pa Vam savjetujem da ne dozvolite sebi dodatnu kompromitaciju i luksuz koji ste dozvolili prvoj familiji, njenim bliskim srodnicima i energo-profiterima", zaključila je Minić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.