Godišnja zarada Jutjuba 15 milijardi dolara
Foto: Ilustracija

Gugl objavio

Godišnja zarada Jutjuba 15 milijardi dolara

Jutjub je u posljednja tri mjeseca ostvario gotovo pet milijardi američkih dolara prihoda od oglasa, otkrio je Gugl, a godišnja zarada je prema procjenama kompanije oko 15 milijardi dolara.

Informacije su objavljene u sklopu četvrtog kvartalnog izvještaja Alfabeta, odnosno prvog kvartalnog izvještaja otkako je Sundar Pičaj preuzeo dužnost izvršnog direktora kompanije.

Gugl je kupio Jutjub 2006. godine za 1,65 milijardi dolara. Prošle godine su ostvarili dobit od 15 milijardi dolara i pridonijeli blizu 10 odsto svim prihodima Gugla.

Gugl ističe da Jutjub ima više od 20 miliona pretplatnika putem svojih nekomercijalnih ponuda, kao i više od dva miliona pretplatnika na usluzi s plaćenim TV-om.

Alfabet kaže da se prihodi od tih proizvoda svrstavaju u kategoriju "ostalo", koja je u posljednjem tromjesečju zaradila 5,3 milijardi dolara, prenosi Klix.

Sveukupno, Alfabet je ostvario 46 milijardi dolara prihoda u kvartalu koji je završen 31. decembra 2019. godine, što je skok od 17 odsto u odnosu na 2018. godinu.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.