U osnovnim školama proširiće broj dvojezičnih odjeljenja
Foto: Ilustracija

Ministarstvo prosvjete

U osnovnim školama proširiće broj dvojezičnih odjeljenja

Ministarstvo prosvjete će i školske 2020/21. proširiti broj dvojezičnih odjeljenja u crnogorskim osnovnim školama koja će nastavu pratiti na dva jezika, najavila je savjetnica za odnose sa javnošću tog resora Milica Lekić.

Naime, od uvođenja ovog projekta prije tri godine u crnogorske osnovne škole on je već dva puta proširivan, jer se, kako je rekla, pokazao veoma uspješnim i trenutno postoji 12 dvojezičnih odjeljenja.

Narednih dana, ističe Lekić, biće raspisan javni poziv za nastavnike za izvođenje nastave na engleskom jeziku.

“Za narednu školsku godinu planirano je proširenje. Kao i do sada, biće raspisan poziv za nastavnike za izvođenje nastave na engleskom jeziku, pa će se, u skladu sa brojem prijavljenih i njihovim nivoov znanja engleskog jezika, dalje planirati proširenje”, kazala je Lekić za Dnevne novine.

Poziv će biti raspisan narednih dana, a odnosiće se, kao i do sada, kako je rekla, na nastavnike/nastavnice razredne i predmetne nastave koji posjeduju znanje engleskog jezika (najmanje B2 nivo).

“Svi prijavljeni kandidati će proći kroz testiranje na osnovu koga će oni čiji je utvrđeni nivo jezika B2 ili više biti pozvani na obuku”, objasnila je Lekić.

Ona je pojasnila da se ovaj projekat sprovodi na način što svi nastavnici koji drže nastavu u dvojezičnim odjeljenjima prolaze obuke, odnosno kurs.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.