U petak kreće litija iz Bijelog Polja do Hrama u Podgorici, duga 120 km
Sa jedne od litija, Bijelo Polje

U petak kreće litija iz Bijelog Polja do Hrama u Podgorici, duga 120 km

U petak 7. februara iz Bijelog Polja kreće litija ka Podgorici u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Crkveni hod će ići od Crkve Sv. Ap. Petra i Pavla u Bijelom Polju do Hrama Hristovog Vaksrsenja u Podgorici.

Molitveni put dug 120 kilometara krenuće u 18 časova po blagoslovu oca Darka Pejića a iz Crkvene opštine su pozvali vjernike da ispred Crkve u Bijelom Polju budu sat ranije.

"Posjetićemo manastir Moraču gdje ćemo naparaviti pauzu", stoji u obavještenju.

Vjernici su zamoljeni da se adekvatno opreme za dugo pješačenje uz napomenu da će u pratnji biti vozilo gdje će moći odložiti stvari.

Prevoz za povratak u Bijelo Polje je obezbijeđen - stoji u obavještenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.