Hrvatska: Sumnja se da dva mladića imaju koronavirus
Ilustracija

Čekaju se rezultati

Hrvatska: Sumnja se da dva mladića imaju koronavirus

Dva pacijenta za koje se sumnja da su zaraženi koronavirusom nalaze se u bolnici u Vinkovcima. Potvrđeno da muškarci iz Splita i Osijeka nemaju koronavirus.

Dvojica mladića nalaze se u vinkovačkoj bolnici zbog sumnje na koronavirus. Riječ je o hrvatskim državljanima koji su bili na radu u Kini.

Mladići rođeni 1996. i 1997. godine otišli su u bolnicu u Vinkovcima, jer je jedan imao povišenu temperaturu, a drugi respiratorne probleme.

"Izuzeli smo sve uzorke, čekamo potvrdu radilo se o koronavirusu ili ne. Po kliničnoj slici bismo prije rekli da nije. Oni su izolovani, poduzete su sve mjere, nema ozbiljne prijetnje javnom zdravstvu", rekao je na vanrednoj konferenciji za medije direktor vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić.

Dodao je da vinkovačka bolnica nema mogućnost testiranja, zbog čega su uzorke poslali u Zagreb. Rezultati se očekuju sjutra.

U međuvremenu je potvrđeno da mladić, koji se od nedjelje nalazi u izolaciji u splitskoj Klinici za infektivne bolesti, nema koronavirus.

Za pacijenta iz Đakova, koji je hospitalizovan u osječkom Kliničko-bolničkom centru, takođe je potvrđeno da nema koronavirus.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.