Uhapšen državni sekretar Ministarstva saobraćaja Srbije
Ilustracija

Uhapšen državni sekretar Ministarstva saobraćaja Srbije

Policija Srbije je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsila pet osoba, među kojima je i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije M.P, zbog sumnje da su učestvovali u zloupotrebama u preduzeću "Infrastruktura željeznice" a.d, saopšteno je danas iz Tužilaštva.

Oni su osumnjičeni da su od avgusta 2018. do maja 2019. godine izvršili krivična djela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Sumnja se da su zaposleni u Privrednom Društvu "Infrastrukture železnice" M. J, B.A. i P.Ć. u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrijebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S, u dobijanju poslova izvođenja radova na željeznici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti, M.M. direktor drugog privrednog društva, davao je "uslužne ponude" kojima je obezbjeđivana izvjesnost dobijanja posla za privredno društvo čiji je direktor Z.S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu, a uhapšeni će u narednih 48 časova biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.