Kompanija Epl privremeno zatvara prodavnice: Milion ajfona čeka zbog koronavirusa
Foto: Ilustracija

Kompanija Epl privremeno zatvara prodavnice: Milion ajfona čeka zbog koronavirusa

Kompanija Epl privremeno zatvara prodavnice, kontakt-centre i poslovnice u Kini iz predostrožnosti zbog od širenja koronavirusa.

Međutim, to bi moglo da odloži prodaju čak milion ajfona.

"Vjerujemo da je ograničen prevoz u većim gradovima širom Kine i ograničen saobraćaj u Šangaju, Pekingu i drugim gradovima stopirao prodaju, i da bi ovo moglo da se prelije u naredni kvartal" - napisali su analitičari kompanije Wedbush Securities.

To je oko 3% godišnje kineske prodaje ajfona, što znači da će, kako navode, uticaj po same prihode kompanije biti zanemarljiv.

"Iako je izbijanje koronavirusa tužna situacija i tiče se i investitora, vjerujemo i da će na akcije ovaj uticaj biti mali, posebno jer ove godine nije bilo većih sniženja cijena oko kineske nove godine" - napisali su oni.

Kompanija je u poslednjem kvartalu prijavila prihod od 91,8 milijardi dolara. Rast je u velikoj mjeri podstaknut sa skoro 56 milijardi dolara od prodaje ajfona, prenosi Kurir.rs.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.