Priština dobija novu Vladu: Potpisan sporazum o koalicionoj vladi
Ilustracija

Potvrdili lideri dvije partije

Priština dobija novu Vladu: Potpisan sporazum o koalicionoj vladi

Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova (DSK) potpisali su sporazum o koalicionoj vladi.

To su potvrdili na konferenciji za novinare lideri dvije partije Aljbin Kurti i Isa Mustafa, prenosi Tanjug.

"Kada nas samo dan dijeli od sednice Skupštine Kosova na kojoj će se izabrati nova vlada, danas smo se sastali s predsjednikom DSK-a Isom Mustafom i složili se da na sjutrašnjoj sjednici izaberemo novu vladu. Dogovorili smo se i oko podjele odgovornosti u okviru nove vlade", izjavio je Kurti, prenosi RTK.

Kurti je rekao da će vlada imati 15 ministarstava i 33 zamjenika ministara.

"Postigli smo sporazum, vjerujem da je on dobar i u interesu neminovnih promjena koje će se desiti u našoj zemlji. Ubeđen sam da će ova vlada biti uspješna i ostvariti očekivanja građana", kazao je Mustafa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.