Do utorka i do 20 stepeni, potom zahlađenje, moguć snijeg
Ilustracija

Severe Weather Europe prognozira

Do utorka i do 20 stepeni, potom zahlađenje, moguć snijeg

Prema prognozi meteorologa, sve do utorka će biti toplo, kada će uz često umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu i na jugu, uz dosta oblaka i u većini krajeva biti malo kiše, ponegdje vjerovatno i nimalo.

Servis Severe Weather Europe najavljuje kako će dane pred nama širom južne i središnje Evrope, ali i na Balkanu, obilježiti "ekstremne temperature". Biće u porastu i do 20 stepeni Celzijusa što je i do 15 stepeni toplije od prosjeka za ovo doba godine.

No, takvo će vrijeme potrajati samo do utorka.

Nakon utorka u Evropu stiže talas hladnoće s Arktika, javlja Severe Weather Europe. Znatno niže temperature prvo će zahvatiti srednju Evropu, a potom će se proširiti i na Balkan.

Vrhunac hladnoće se očekuje u četvrtak, 6.februara.

Severe Weather Europe najavljuje i velike količine snijega na Alpima, a ne isključuju da će ga biti i na zapadnom Balkanu, u Njemačkoj, Francuskoj, Češkoj i Poljskoj, prenosi N1 Zagreb.

Meteorolozi za sad ne predviđaju koliko će trajati ovaj ledeni talas.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.