Bebu ostavila na -5 stepeni na otvorenom: Mališan dobio staratelje, majci prijeti do 3 godine zatvora
Prolaz u kojem je pronađena beba, foto:Avaz

Bebu ostavila na -5 stepeni na otvorenom: Mališan dobio staratelje, majci prijeti do 3 godine zatvora

Poslije šest dana provedenih na Pedijatriji dobojske bolnice "Sveti apostol Luka", ostavljeni dvomjesečni dječak iz Dervente napustio je ovu zdravstvenu ustanovu u pratnji staratelja.

U bolnici su brinuli o njemu od 24. januara, kada ga je 22-godišnja majka V. N. rano ujutro, na minus pet stepeni, ostavila u korpi na otvorenom, u haustoru između zgrada naselja Sajmište u Derventi.

Direktorica derventskog Centra za socijalni rad Maja Popović, u cilju zaštite interesa djeteta i tajnosti podataka, nije mogla otkriti ko će se brinuti o bebi i njenom dvogodišnjem bratu, piše Telegraf.rs.

 "Sve je odrađeno u najboljem interesu djeteta. Ostali organi vode postupke. Šta će se dalje dešavati u odnosu na majku, to nije naš domen. Važno je da je dijete zbrinuto",  rekla je Popović, potvrdivši da beba nije vraćena majci, ali da je zajedno sa starijim dvogodišnjim bratom.

Dvomjesečnu bebu, koju je majka ostavila pravdajući se nemaštinom, pronašla je Mirjana Jevtić, čistačica iz obližnjeg kafića.

Policija je zbrinula bebu, a poslije samo dva sata uspjela je pronaći i identifikovati odbjeglu majku. 

Okružno javno tužilaštvo je njen postupak kvalifikovalo kao krivično djelo napuštanja djeteta, zbog čega joj prijeti novčana kazna ili zatvorska kazna do tri godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.