SNP: Vlast da prekine sprovođenje torture nad građanima i učini ono što narod traži na ulicama

SNP: Vlast da prekine sprovođenje torture nad građanima i učini ono što narod traži na ulicama

Socijalistička narodna partija pozvala je vlast, kako kažu, da prekine sprovođenje torture nad građanima i učini ono što narod traži protestujući na ulicama i zbog čega je cijeli haos u državi i nastao.

"Osuda represije kojoj su poslednjih mjesec dana izloženi građani Crne Gore - od političkih lidera, novinara, policajaca, nastavnika i drugih - stigla je i iz Evropske unije.Portparolka Evropske komisije poručila je da je "sloboda izražavanja jedan od osnovnih temelja demokratskog društva i ima malo prostora za ograničavanje političkog izraza ili rasprave o pitanjima od javnog interesa, naročito ako se neko ne slaže sa njima".Iz EU je, takođe, saopšteno da se sloboda izražavanja može ograničiti zakonom samo na strogo definisane načine i pod određenim okolnostima, te da se radi o jednoj od ključnih vrijednosti Unije.", navodi u saopštenju SNP.

Hapšenje i kažnjavanje građana zbog, kako kažu iz te partije, širenja panike i uznemiravanja javnosti, te ugrožavanja bezbjednosti javnih funkcionera preko društvenih mreža pokazalo je, ocjenjuju, da je režim toliko uspaničen da i bezazlene komentare shvata kao prijetnju.

Nadalje ocjenjuju da jučerašnje upozorenje poslanice DPSa Jovanke Laličić da će iz partije biti isključeni svi oni koji učestvuju u mirnim litijama Mitropolije crnogorsko-primorske pokazalo da Laličić ne dijeli stavove EU kada je u pitanju sloboda izražavanja i okupljanja, ali i da ne poštuje pozitivne propise vlastite države, koju tako zdušno brani.

"SNP CG pozdravlja stav Evropske komisije i upozorava vlast da više ne izlazi iz svojih Ustavom i zakonom propisanih ovlašćenja, da prekine sprovođenje torture nad građanima i učini ono što narod traži protestujući na ulicama i zbog čega je cijeli haos u državi i nastao.", zaključuju u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.