Broj umrlih od koronavirusa porastao  na 259, gotovo 12.000 zaraženo
Foto: AP

U Kini

Broj umrlih od koronavirusa porastao na 259, gotovo 12.000 zaraženo

Broj umrlih od novog oblika koronavirusa u Kini porastao je na 259, dok je zaraženo gotovo 12.000 ljudi, saopštile su danas kineske zdravstvene vlasti novi bilans ove epidemije.

Nacionalna zdravstvena komisija objavila je u svom redovnom dnevnom izvještaju da je 46 osoba umrlo od infekcije koronavirusom u posljednja 24 časa, čime se broj mrtvih popeo na 259 za cijelu Kinu, prenosi Beta.

Svi novi smrtni slučajevi, osim jednog, zabilježeni su u Hubeju, provinciji u žarištu epidemije koja se pojavila u decembru.

Broj zaraženih u Kini takođe je porastao, i dostigao 11.791, navela je komisija.

Epidemija koja se prvo pojavila u Vuhanu, glavnom gradu provincije Hubej, brzo se širila zbog velikih migracija koje tradicionalno prate praznike povodom kineske Nove godine. Zaraza se poslije Kine pojavila u još dvadesetak zemalja, a Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je globalnu vanrednu situaciju.

Jedan visoki zvaničnik komunističke partije Vuhana juče je izrazio žaljenje, ocijenivši da lokalne vlasti nijesu djelovale dovoljno brzo da zaustave epidemiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.