Đoković nije dozvolio da ga uvuku u gej aferu
Novak Đoković

Đoković nije dozvolio da ga uvuku u gej aferu

Najbolji srpski sportista Novak Đoković govorio je o kontroverznoj Margaret Kort.

Velika teniska šampionka, po kojoj je nazvan i jedan od najvećih terena na kompleksu Australijan opena, već neko vrijeme je "persona non grata".

Sedamesetsedmogodišnja Australijanka, rekorderka sa 24 Grend slem titule, kritikovana je zbog svog negativnog stava prema istopolnom braku i transeksualnim sportistima.

"Margaret je velika šampionka, teniski heroj u Australiji, kao i širom svijeta. Ona je jedna od najbitnijih igračica u istoriji ženskog tenisa. Naravno, kada ona kaže nešto tako - to će imati ogroman uticaj", izjavio je Đoković posle pobjede u polufinalu AO nad Rodžerom Federerom, a zatim i dao svoje mišljenje:

"Ne podržavam to što je rekla i ne mislim da je to ono što je trebalo da kaže. Ali, ona vjerovatno ima svoja uvjerenja i moramo da poštujemo različitost mišljenja. To je sve što bi trebalo da se kaže".

Bivši teniser i teniserka Džon Mekinro i Martina Navratilova su tokom Australijan opena pokrenuli akciju da se "Margaret Kort" arena preimenuje u "Ivon Golagong" arenu, drugoj bivši australijskoj teniserki.

Oni su izašli na jedan od terena u Melburnu i iznijeli znak sa svojom porukom, ali su se par dana kasnije izvinili Teniskom savezu Australije zbog "kršenja protokola".

 

Izvor: B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.