Saradnja policija CG i Italije snažna i efikasna
Veljović sa šefom italijanske policije

Veljović na konferenciji u Napulju

Saradnja policija CG i Italije snažna i efikasna

Crnogorska policija bilježi značajne rezultate u međunarodnoj policijskoj saradnji i borbi protiv svih oblika kriminala što doprinosi evropskoj perspektivi naše države, poručio je u Napulju direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sa saradnicima prisustvuje Konferenciji za dodjelu nagrada u oblasti borbe protiv kriminala koja se održava 30. i 31. januara u Napulju.Ova konferencija se održava u okviru projekta IPA2017 koji vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Repubilke Italije.

Tema konferencije je „Oblast stabilnosti za evropsku bezbjednosnu politiku, nove izazove i policijsku saradnju“.

U nastavku konferencije su se tretirala pitanja operativne policijske saradnje između zemalja Zapadnog Balkana i zemalja Evropske unije u davanju doprinosa evropskoj bezbjednosnoj politici.

Kako je Crna Gora preuzela jednogodišnje predsjedavanje Asocijacijom šefova policije zemalja Jugoistočne Evrope SEPCA, direktor Veljović je naglasio da će sa evropskim partnerima snažno zastupati interese i potrebe zemalja članica ove asocijacije.Prilikom susreta direktora Veljovića i direktora italijanske policije Franco Gabrielli potvrđena je snažna saradnja crnogorske policije i italijanskih bezbjednosnih službi, te je akcentovan prioritet zajedničkog djelovanja u narednom periodu u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima i efikasnog odgovora korupciji i pranju novca - saopšteno je iz Uprave policije.

 

 

Veljović se susreo i sa pomoćnikom ministra unutrašnjih poslova Republike Italije Vito Crimi gdje je zajednički zaključeno da je crnogorska policija napravila značajne iskorake u saradnji sa italijanskom policijom koji se ogledaju u velikom broju uspješno sprovedenih akcija i operacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.