Kako da lako očistite veš mašinu od kamenca?
Ilustracija

Trik koji se pokazao djelotvornim

Kako da lako očistite veš mašinu od kamenca?

Koliko god da vam se čini da je vaša veš mašina čista, budite sigurni da se u bubnju nakuplja enormno veliki broj bakterija, kamenac, ostaci omekšivača, deterdženta...

Upravo ova prljavština može negativno da se odrazi na kvalitet veš-mašine, tačnije njenu dugotrajnost i kvalitet pranja. Zato je potrebno da je s vremena na vrijeme dezinfikujete i dubinski očistite.

Među mnogim načinima za eliminisanje kamenca i neprijatnih mirisa, nedavno se na Fejsbuku pojavio genijalan trik jedne domaćice koja tvrdi da uz pomoć tablete za mašinsko pranje sudova možete da osvježite svoju veš mašinu i odstranite sve nečistoće.

"Prije uključivanja mašine ubacite četiri tablete za pranje sudova u veš mašinu i podesite visoku temperaturu. Za samo pet minuta primjetićete male smeđe čestice i voda će postati braon", napisala je u objavi.

Iako je internet publika ostala zadivljena rezultatima, pojedinci su izrazili sumnju u ovu vrstu čišćenja zbog opasnosti koju može da donese korišćenje proizvoda koji nije predviđen za tu upotrebu.

Stručnjaci su tako nagovijestili da svaki model i vrsta mašine za veš zahtijevaju različitu vrstu upotrebe, pa samim tim i čišćenja. Kod nekih se ne preporučuje korišćenje koncetrovanih izbjeljivača, odstranjivača fleka i sredstva na bazi ugljovodoničnih rastvarača, poput petrola, jer mogu da izazovu oštećenja uređaja.

Samim tim eksperti ističu da bi trebalo da budete oprezni, a kao najpovoljniji i najefektiniji način za čišćenje navode sodu bikarbonu i limun.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.