Mugoši odloženo suđenje
Miomir Mugoša

Čeka se nalaz vještaka

Mugoši odloženo suđenje

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, optužen da je zloupotrebom službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja Glavnom gradu pričinio štetu od 6,7 miliona eura, juče je odloženo u Višem sudu u Podgorici za 12. mart.

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Vesna Pean, navela je da je vještak Sanja Radović, diplomirani inžinjer građevinarstva, obavijestila sud da nije imala dovoljno vremena da izradi nalaz i mišljenje, te da će joj trebati još mjesec dana, prenose Vijesti.

Na prethodnom glavnom pretresu održanom polovinom novembra 2019., sud je prihvatilo predlog advokata odbrane Mitra Mugoše i Predraga Đolevića bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, da se izvrši novo ekonomsko finansijsko vješačenje koje će biti povjereno Institutu za vještačenja Univerziteta Crne Gore.

Vještaci građevinske i ekonomsko finansijske struke Vukašin Đuričković i Milenko Popović na suđenju održanom u septembru, ostali su kod dopunskog nalaza i mišljenja u kojem su naveli da je prilikom prodaje gradskog građevinskog zemljišta kompaniji “Carine”, oštećen gradski budžet za 6,7 miliona eura. 

Advokati Đolević i Mugoša su u cjelosti tada osporili njihov nalaz, smatraju da je neprihvatljiv i predložili sudu da odredi novo vještačenje koje će obaviti Institut za vještačenja Univerziteta Crne Gore, radi utvrđivanja cijene metra kvadratnog zemljišta na Starom aerodromu, koje je glavni grad prodao “Carinama” po cijeni od 165 eura.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Mugoša je postupajući suprotno službenim interesima, donio odluke 30. avgusta 2007. godine o prenosu prava na gradsko građevinsko zemljište kojom je preduzeću "Carine” prenio pravo korišćenja na gradskom građevinskom zemljištu površine 8.047 m2 i 7.158 m2. 

Za prenos prava na pomenutom zemljištu, navodi se u optužnici, neposrednom pogodbom određena je novčana naknada od 165 eura po kvadratu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.