Josif nije isprovocirao napadače, našao se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme
Foto: Screenshot

Otac mladića tvrdi da nije bilo povoda za tuču

Josif nije isprovocirao napadače, našao se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme

Predrag Vukićević, otac Josifa Vukićevića (19) kojeg je grupa mladića pretukla u ponedjeljak veče u Siti kvartu, tvrdi da je do napada na njegovog sina došlo iz čista mira i da se on samo zadesio u pogrešno vrijeme, na pogrešnom mjestu.

"Prinuđeni smo da reagujemo jer se njegovo ime spominje više puta u više navrata već nekoliko dana u javnosti u negativnom kontekstu, bilo da su pojedinci ili grupe u pitanju koji su iskoristili ovu priliku da zloupotrijebe njegov identitet, time nanoseći i njemu i nama dodatni stres i nervozu", kazao je Vukićević za Pobjedu.

On je dodao da je događaj predstavljen kao da je Josif Vukićević "sa nekom vrstom provokacija isprovocirao grupu huligana, stvorio problem, odnosno doveo do toga da ta ista grupa fizički nasrne na njega, odnosno prebije ga“.

"Jedina i prava istina je da naš sin nijednim postupkom nije izazvao ili isprovocirao bilo koga bilo čime, već se nažalost našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme i nekoj grupi huligana poslužio kao predmet, žrtva na kojoj su iskalili svoje frustracije. Za nas i po našem mišljenju to nijesu ničiji navijači, ni predstavnici, već huligani od čijih ruku i nogu tu noć je stradao naš sin ", kazao je Predrag Vukićević.

On je dodao da vjeruju u nadležne organe i da očekuju da će rasvijetliti ovaj događaj do kraja i da će se krivci pronaći i biti propisno kažnjeni, jer, kako je kazao Vukićević, ako se ne uhvate i ne budu kažnjeni, ovo sjutra može zadesiti bilo koga.

Iz Uprave policije ranije je saopšteno da rade na identifikaciji osoba koje su napale Vukićevića.

"Grupa, za sada nepoznatih osoba, fizički je napala J. V. koji tom prilikom nije zadobio ozbiljne povrede, dok su se napadači udaljili u pravcu kružnog toka. Aktivnosti policije o ovom događaju su u toku", saopšteno je iz policije.

Policija je, kada je stigla, zatekla pretučenog mladića. Konstatovane su lakše povrede.

Savjet za građansku kontrolu rada policije razmatrajući slučaj utvrdio je da su službenici Centra bezbjednosti Podgorica profesionalno postupali, "da konflikt u konkretnom događaju nije po nacionalnoj osnovi na što neupitno ukazuju dosadašnje izjave oštećenog građanina i očevidaca i bespredmetno i kontraproduktivno postupanje organa i zvaničnika drugih država koji tako ne doprinose rješavanju slučaja koji će svoj pravni epilog dobiti u okviru prekršajnog postupka“.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.