Svjetska zdravstvena organizacija proglasila epidemiju koronaviursa
Foto: Tanjug/AP

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila epidemiju koronaviursa

Na večerašnjem sastanku Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je epidemiju koronavirusa na svjetskom nivou, prenosi Blic.

Podsjećamo, od izbijanja koronavirusa u Vuhanu, Kina je pretrpjela najveći broj preminulih u 24 sata, zabilježena su 24 smrtna slučaja.

Virus se sada proširio do svake regije u Kini, a ukupno je 170 žrtava u svijetu.

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Kini skočio je na 7.711, a dodatnih 81.000 je na posmatranju.

Dok pokušava da se bori sa epidemijom, zvanični Peking je stavio pod ključ 16 gradova, zbog čega je praktično postao karantin za desetine miliona građana.

A Kinu počinje i svijet da izoluje. Rusija je zbog koronavirusa zatvorila granicu sa Kinom u pet regiona na Dalekom istoku, Češka je ograničila vize Kinezima ii razmatra ukidanje letova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.