Preko 200 hiljada eura premije za vaterpolo reprezentaciju

Vlada opredijelila

Preko 200 hiljada eura premije za vaterpolo reprezentaciju

Vlada je danas iz tekuće budžetske rezerve opredijelila 202,5 hiljada eura za premije Vaterpolo reprezentaciji koja je na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj osvojila bronzanu medalju.

Od kada je novi Zakon o sportu u primjeni, Crna Gora je postala vodeća država u regionu kada su u pitanju novčane nagrade za njene sportiste, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Iz Ministarstva su kazali da je novina da se prvi put premije isplaćuju direktno sportistima.

„Takođe, naši momci su ovim rezultatom stekli status sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom i sa navršenih 35 godina dobijaće doživotnu mjesečnu naknadu“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da ovim primjerom Vlada i Ministarstvo daju podsticaj sportistima da nastave u kontinuitetu da promovišu crnogorski sport širom Evrope i svijeta na najbolji mogući način, kao i do sada.

Nagrađeni reprezentativci su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović kao i selektor Vladimir Gojković.

Shodno Uredbi o nagrađivanju, reprezentativci će dobiti po 15 hiljada eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.