Da li je ispravno da kečap držite u frižideru?
Ilustracija

U kečapu se nalazi sirće, prirodni konzervans

Da li je ispravno da kečap držite u frižideru?

Jeste li se ikada zapitali da li je potrebno nakon upotrebe staviti bocu kečapa u frižider ili je slobodno smijete ostaviti na polici?

Gotovo svi mi volimo kečap, imamo ga kod kuće i jedemo s vremena na vrijeme. Međutim, jeste li se ikada zapitali da li je potrebno nakon upotrebe staviti bocu kečapa u frižider ili je slobodno smijete ostaviti na polici?

U trgovinskim radnjama boce sa kečapom ćete pronaći na policama pored konzervi ili tegli sa ukiseljenim povrćem – dakle, na običnim policama, a ne u frižideru. Međutim, nekako sve mi imamo običaj da otvorenu bocu kečapa, ali i novu, zatvorenu, stavimo u frižider – kako bi sadržaj duže trajao. Da li je to uopšte potrebno? U krajnjoj liniji, boce sa kečapom stoje u restoranima po stolu – a ne u rashladnoj vitrini…

U kečapu se nalazi sirće, prirodni konzervans koji će se pobrinuti za to da kečap može duže da traje. Određeno vrijeme kečap može bez problema da bude van frižidera. Ako ga nakon jela zaboravite na stolu, odnosno ne stavite odmah u frižider, onda to nije strašan problem.

U restoranima se kečap veoma puno i brzo troši, pa se bočice isprazne prije nego što se kečap pokvari. Zbog toga većina restorana ne stavlja boce sa kečapom u frižider. U domovima je situacija nešto drugačija. Ako baš svaki dan ne jedete kečap, onda je potrebno nekoliko nedelja ili čak mjeseci da se boca isprazni. Zato bi kod kuće trebalo kečap da držite u frižideru. Tamo može da stoji čak do šest mjeseci nakon prve upotrebe.

 

Izvor: Novosti 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.