Državljani Srbije biće evakuisani iz Vuhana francuskim avionom
Ivica Dačić

Državljani Srbije biće evakuisani iz Vuhana francuskim avionom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je samo jedna državljanka Srbije testirana na koronavirus u bolnici u Indiji i da se rezultati očekuju u toku dana.

Dačić je dodao da se ona nalazi u karantinu u bolnici u Indiji, kao i da sa suprugom Indijcem živi u Šangaju, u Kini.

Dodao je i da je ovo jedini slučaj da je neki državljanin Srbije povezan sa koronavirusom iako su mediji prenosili da postoji više slučajeva.

Tri državljana Srbije koji su trenutno u Vuhanu, vratiće se u Srbiju francuskim avionom kojima će se evakuisati francuski i državljani drugih zemalja EU.

Dačić je rekao da će svi koji se vrate proći sve zdravstvene kontrole, te da ne treba širiti paniku

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je Srbija preduzela sve mjere da novi koronavirus ne stigne u zemlju, te da neće biti alarmantna situacija ukoliko se i pojavi neki pacijent.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.