Krstović i dalje kritično, ispitano više osoba
Ilustracija

Krstović i dalje kritično, ispitano više osoba

Automobil “golf 5”, koji je zapaljen na Kakarickoj gori, pola sata nakon pokušaja likvidacije Podgoričanina Igora Krstovića u Zeti, najvjerovatnije je ukraden, kao i tablice koje su bile na njemu, saznaju Dnevne novine. Krstović se i dalje nalazi u kritičnom stanju, zbog brojnih povreda koje su mu nanešene.

Više bezbjednosno interesantnih osoba saslušano je u okviru istrage pokušaja ubistva Krstovića, ali niko nije zadržan.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, istražitelji su provjeravali alibije osoba koje su pozivali na informativne razgovore, ali za sada nema osumnjičenih.

Inspektori vjeruju da je napad na Krstovića nastavak obračuna dvije kotorske grupe koje su u sukobu.

Krstović je, navodi Pobjeda, blizak škaljarskom klanu, pa se ispituje da li je neko iz suparničke grupe odgovoran za napad na njega.

Detaljan plan napadača ukazuje istražiteljima da je pokušaj ubistva Krstovića planiran duže vrijeme, te da su za taj posao angažovani profesionalci, pišu Dnevne novine.

Napadači su znali kad će Krstović tog dana krenuti iz kuće ka gradu, zbog čega je džip “nisan” u kojem je bila logistika napadača, više puta kružio ulicama oko njegove kuće i služio kao izvidnica dok su napadači strpljivo čekali da Krstović krene ka gradu.

Napadači su znali da Krstović neće brzo voziti jer, osim krivine, tu se nalazi i pružni prelaz. Kretali su se iza njega i u trenutku kada je usporio, pretekli su ga i ispalili nekoliko hitaca u njegovom pravcu. Sat vremena kasnije policija je dobila dojavu da je u blizini Centra za prevenciju i liječenje od narkomanije na Kakarickoj gori zapaljeno vozilo “golf 5” bijele boje u kojem je pronađeno oružje automatska puška M70, poznata kao kalašnjikov.

Prema evidenciji policije blizak je sa “škaljarskim klanom” i do sada je više puta hapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenašenje. On je privođen 2017. godine kada je policija prilikom pretresa njegove kuće oduzela 182.450 eura, dva mobilna telefona marke “Blackberry”, metalni boks, mačetu, dva noža na preklapanje, biber sprej, fasciklu sa više kupoprodajnih ugovora čiji su predmeti nepokretnosti, kao i dva putnička motorna vozila jedan marke “BMW X4” i drugi marke “Mini Cooper”.

Krstović je bio meta napada 21. marta 2006. godine kada je na njega Milan Grbavčević ispalio više hitaca. Incident se dogodio oko 22.30 časova, u blizini kafe-bara “Diplomat” u centru Golubovaca, kada je Grbavčević nakon svađe, jednim hicem u leđa ubio Vladimira Ajkovića i ispalio nekoliko hitaca prema Krstoviću.

Nakon ubistva, Grbavčević je pobjegao, ali ga je policija pronašla i uhapsila narednog dana u napuštenoj kući u Zeti, piše u optužnici.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.